Obveščamo Vas o zaključku akcije ZBIRANJA SREDSTEV ZA ZBLIŽEVALNIK.

Neformalna skupina PREMIK je 19. decembra 2020 pričela dobrodelno akcijo s sloganom ZA DOBRODELNOST NI NIKOLI PREPOZNO, namenjeno zbiranju sredstev za postavitev Zbliževalnika, ki bi stanovalcem Doma upokojencev Sežana omogočil stik z bližnjimi. Do vključno 11.1.2021 smo zbrali kar 1.325 EUR, kar zadošča za dva Zbliževalnika*.
*Zbliževalnik je prosojna pregrada, ki v času epidemije covid-19 ogroženim skupinam omogoča varen klepet z bližnjimi. Več: https://popravilasveta.si/projekti/

Resnično smo počaščeni za zaupanje, ki so nam ga izkazali podporniki in donatorji, še posebej pa nas veseli, da je akcija tako krasno uspela. Ob tem želimo poudariti, da Zbliževalnike izdeluje socialno podjetje Preoblikovalnica, kar nam je še posebej pri srcu.

Oba Zbliževalnika (z montažo in dostavo) staneta 1.100 EUR. Enega bomo namenili Domu upokojencev Sežana, drugega pa Domu na Krasu iz Dutovelj. Oba sta že izdelana in bosta v dogovoru z zavodoma na lokacije nameščena predvidoma konec januarja. Preostanek zbranih sredstev v višini 225 EUR bomo namenili Domu upokojencev Sežana, saj so donatorji sredstva prvenstveno prispevali za to ustanovo.

Da naš slogan ob dobrodelni akciji res drži, je potrdilo podjetje RPS d.o.o. iz Ljubljane, ki nam je doniralo, še 4 Zbliževalnike. Kje bodo postavljeni, se še dogovarjamo, zagotovo pa se bomo PREMIKali tudi izven meja naše občine.

Velik in hiter odziv na akcijo ter dejstvo, da znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno, je izrednega pomena in je kot »češnja na torti« našega (so)delovanja. V času zbiranja sredstev so nas kontaktirali mnogi, da bi te stvari morale biti urejene sistemsko, ne pa prepuščene zbiranju sredstev posameznikov. Tudi mi, v neformalni skupini PREMIK, se s tem strinjamo. Zato na naših socialnih omrežjih (in tudi sicer) pozivamo k AKTIVNEMU DRŽAVLJANSTVU v smislu, naj ljudje predlagajo, pišejo, se obračajo na prave institucije. Vsak PREMIK namreč šteje!

Ekipa PREMIKa