Na četrtem srečanju v peti sezoni bomo govorili o okolijskih in ekoloških izzivih naše dobe, o okoljevarstvenem aktivizmu ter o permakulturi. 26. februarja 2021 ob 19.30, se bomo PREMIKali skupaj s Primožem Turnškom.
Primož Turnšek je magister mikrobiologije, aktualni predsednik Društva za permakulturo Slovenije, permakulturni načrtovalec, učitelj, partner pri projektu Krater. Bil je tudi eden izmed koordinatorjev ter organizatorjev gibanja pri Mladih za podnebno pravičnost.

Že od otroštva ga zanimajo biologija, ekologija in rastline. Skozi študij mikrobiologije je svoje znanje in razumevanje narave poglobil in dobil vpogled v procese, ki delujejo v ekosistemih. Permakultura mu je odprla svet v sistemsko razumevanje in celostno načrtovanje okolja, ki upošteva tako naravo, kot ljudi. V kontekstu Mladih za podnebno pravičnost se je zavzemal za ozaveščanje mladih o okolijskih problematikah ter za njihovo mobilizacijo. V kontekstu permakulture pa ga zanimajo predvsem glive, pridelava hrane, kmetijstvo, ter načrtovanje trajnostnih in regenerativnih načinov kmetijstva. Spoznanja, ki jih je Primož doživel na svoji življenjski poti, so pripomogla, da gleda na Svet celostno, kot prepleteno enoto ter s tem prinese svež pogled na marsikatero razpravo.

Z #22 gostom PREMIKa 1 na 1 se bo pogovarjal Rok Čigon.

Link do pogovora: https://youtu.be/cFD98yrpQrk

  • Kdo: Primož Turnšek
  • Kdaj: 26. februar 2021, ob 19:30
  • Kje: YT kanal Premika