Andrej je kraški podjetnik, ki bo na zemljevid Krasa poleg Terana, pršuta in Lipicanca, prav kmalu postavil še ogromen žerjav. Klančar žerjavi so krepko prerasli slovenski trg in se lahko pohvalijo s številnimi, ne le poslovnimi dosežki.

Podjetniško žilico je Andrej kazal že v dijaških letih, jo nato izpilil na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in jo še danes skozi različne izzive vsakodnevno nadgrajuje. Decembra 2008 je od svojega očeta prevzel podjetje Klančar žerjavi. V enajstih letih je podjetje pripeljal na sam vrh panoge v Sloveniji. Kot sam pravi brez pomoči izjemne ekipe, ki jo je sam poimenoval kar F1 team, ne bi šlo. Danes njegovo moštvo šteje 20 ljudi in predstavlja desno roko številnih gradbišč po mnogih državah širom Evrope.

Poleg tega pa je Andrej tudi športni navdušenec, ki je športno strast in drznost z različnimi projekti uspel prenesti tudi v podjetništvo – najbolj odmeven je zagotovo podvig z Dunking Devilsi, ki so ga predvajali tudi tuji mediji, kot so FOX TV in CNN.

Med vrednotami poguma, vztrajnosti, motivacije in drugačnosti človeka, ki živi kaizen in ta koncept uspešno prenaša na svoje sodelavce, se bo PREMIKal Žan Papič.

 

Link do pogovora: https://youtu.be/ta4Hq67fsLQ

 

  • Kdo: Andrej Klančar
  • Kdaj: 18. december 2020, ob 19:30
  • Kje: YT kanal Premika