5. sezona PREMIKov 1na1 se začenja v duhu časa – na Youtube kanalu PREMIK SEŽANA. 👀

Ne izgubljamo zaleta niti energije, le prenesli smo jo na drugo platformo. PREMIKov se ne da uničit tako kot ne energije.

Gost #19 PREMIKa bo Gojc, ki je spregovoril o svojih študentskih časih in takratnem družbenem dogajanju, glasbi, igri, družbeni odgovornosti tako posameznika kot politika.
Gojmir Lešnjak – Gojc je letošnji dobitnik nagrade Vesna na Festivalu slovenskega filma za stransko moško vlogo v filmu Košarkar naj bo 2. Gojc je tudi Hinko, Cveto, Mario Lisica, profesor Tundra, direktor, sosed, mož, prijatelj in najpogosteje človek. Človek mnogih gledaliških vlog in tudi lepo število življenjskih. Začel je kot lesni tehnik in se preko agronomije prepisal na slovenistiko in bibliotekarstvo. Po vsem tem je ugotovil, da mu igranje različnih vlog gre in se vpisal na akademijo. Od tedaj naprej ga poznamo vsi.
V televizijski oddaji Periskopu je praznil ulice in mladino lepil na male ekrane pred tem pa zabaval malo starejše mlade v avantgardni glasbeni skupini SRP, ki je igrala rock v opoziciji. To je bila osnova za pogovor z Gojcem. Žogico mu je na drugi strani vračal Žan Papič.

Povezava do pogovora: https://youtu.be/5VQ7tJiMzLI

  • Kdo: Gojmir Lešnjak Gojc
  • Kdaj: 28. november 2020, ob 20. uri
  • Kje: YT kanal Premika