PREMIKanje se nadaljuje! 4. sezono mesečnih pogovornih večerov začenjamo s #15 PREMIKom 1 na 1, ki se je zgodil v petek, 4. oktobra 2019, ob 19. uri v Mladinskem centru Podlaga Sežana. Gost večera je bil Nik Škrlec. Dogodek je moderiral Žan Papič.

Nik Škrlec je po poklicu slovenski dramski igralec, pa tudi televizijski voditelj Malih sivih celic. Fant, ki rad pošilja ljudi v pi…, ampak samo zato, ker je trikratni zaporedni državni prvak v recitiranju števila pi. Je ambasador tehnik pomnjenja, navdušen potapljač na dah, žongler, in na splošno ljubitelj novih svetov in domišljije. Na njegovem Youtube kanalu,  lahko spremljamo tudi pot podiranja Guinessovega rekorda v številu, pod vodo sestavljenih rubikovih kock z enim vdihom. Prejemnik akademijske Prešernove nagrade, nagrade sklada Staneta Severja za igralske stvaritve študentov dramske igre, nagrade občinstva na 47. tednu slovenske drame, Borštnikove nagrade za mladega igralca in Viktorja za najobetavnejšo medijsko osebnost popeljal nas je po svoji »palači spomina«, prepričal, da ni dolgočasnih stvari, poučil o pomenu učenja na splošno in nam razkril svojo skrivnost premetavanja rubikove kocke.

O podvigih in padcih, bedarijah in resnostih, ko je preveč časa ali pa volje za resne stvari premalo, je v pogovoru S Škrlecem skušal odgovore najti Žan Papič.

  • Kdo: Nik Škrlec
  • Kdaj: 04. oktober 2019, ob 19. uri
  • Kje: MC Podlaga